Problem with Received Account

Support, Help & Advice Forum

Problem with Received Account

Postby awernham on Wed Jan 23, 2019 4:45 pm

We have a Sam4s ER940 Cash Register, and we have reprogrammed a key for Received Acct 1. But when we try to use it, when I press the Cash key as part of the sequence, it gives a Sequence Error. I do not think it is incorrect.

Any ideas?
awernham
 
Posts: 7
Joined: Wed Jan 23, 2019 4:33 pm

Re: Problem with Received Account

Postby andy-the-diver on Wed Jan 23, 2019 9:34 pm

Sure - my idea is - you programmed it incorrectly :lol: :lol: :lol:
the RA button works straight out of the box!
andy-the-diver
 
Posts: 2345
Joined: Tue Sep 22, 2009 5:23 pm

Re: Problem with Received Account

Postby awernham on Thu Jan 24, 2019 6:17 pm

andy-the-diver wrote:Sure - my idea is - you programmed it incorrectly :lol: :lol: :lol:
the RA button works straight out of the box!


OK, less than helpful. But you get to feel smug.

Anyone else have any useful suggestions?
awernham
 
Posts: 7
Joined: Wed Jan 23, 2019 4:33 pm

Re: Problem with Received Account

Postby andy-the-diver on Thu Jan 24, 2019 11:21 pm

OK - so sense of humour failure aside - lets get started.

s mode
70 into sub total
193 into relevant button to be RA
cash total.


p mode
70 sub total zero RA1 button cash
90 sub total zero RA1 button cash

job done



Reg mode

press RA1 enter amount - eg £5 would be entered as 500 NO DP
press the method that the value was received - ie cash, cheque or credit button.

press RA1 button again to complete.

have fun !arms
andy-the-diver
 
Posts: 2345
Joined: Tue Sep 22, 2009 5:23 pm

Re: Problem with Received Account

Postby awernham on Sun Jan 27, 2019 3:08 pm

andy-the-diver wrote:OK - so sense of humour failure aside - lets get started.

s mode
70 into sub total
193 into relevant button to be RA
cash total.


p mode
70 sub total zero RA1 button cash
90 sub total zero RA1 button cash

job done



Reg mode

press RA1 enter amount - eg £5 would be entered as 500 NO DP
press the method that the value was received - ie cash, cheque or credit button.

press RA1 button again to complete.

have fun !arms


The till I have does not have an RA button ready out of the box, which was why it was not so helpful.

I had carried out the S mode instructions, but not the P mode- what does the two P mode 70 and 90 instructions do? They are probably what I was missing.

Thanks.
awernham
 
Posts: 7
Joined: Wed Jan 23, 2019 4:33 pm

Re: Problem with Received Account

Postby awernham on Sun Jan 27, 2019 6:24 pm

Actually, I know what 70 and 90 do, and those have been set already.

But I will repeat it all again.
awernham
 
Posts: 7
Joined: Wed Jan 23, 2019 4:33 pm

Re: Problem with Received Account

Postby awernham on Tue Jan 29, 2019 5:52 pm

No, it still does not work. It still gives a sequence error when I press Cash when trying to enter an amount in REG mode. (Note: I have renamed RA1 to be Cash Added).

So, I press RA1, then the amount (say, 200.00), then press Cash, and I get the Sequence Error.
awernham
 
Posts: 7
Joined: Wed Jan 23, 2019 4:33 pm

Re: Problem with Received Account

Postby andy-the-diver on Wed Jan 30, 2019 12:56 am

how are you entering 200.00?

as in 2 0 0 . 0 0
or
2 0 0 0 0
remember - no decimal point - other than that, i have no clues
andy-the-diver
 
Posts: 2345
Joined: Tue Sep 22, 2009 5:23 pm

Re: Problem with Received Account

Postby awernham on Thu Jan 31, 2019 2:13 pm

andy-the-diver wrote:how are you entering 200.00?

as in 2 0 0 . 0 0
or
2 0 0 0 0
remember - no decimal point - other than that, i have no clues


No, not using a decimal point, although I did think I should try that as well, to be sure.

The error seems to occur when I hit Cash. I did wonder if there was an system option or function options associated with that?
awernham
 
Posts: 7
Joined: Wed Jan 23, 2019 4:33 pm

Re: Problem with Received Account

Postby andy-the-diver on Thu Jan 31, 2019 4:42 pm

would be interesting to see what happened if you tried cheque or credit instead of cash - but i've not come across this before. !dunce !what

ooh - theres not a digit limit set on the cash button is there? [try only ringing in a penny] - im clutching at straws now
andy-the-diver
 
Posts: 2345
Joined: Tue Sep 22, 2009 5:23 pm

Next

Return to Sam4s Cash Register Equipment

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron

x